, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τι δηλώνει αποκλειστικά στο karfitsa.gr η σύζυγος του Παπαγεωργόπουλου για τις νέες… περιπέτειες!

papagewrgopoulos-thema
του Βαγγέλη Στολάκη
Για τις νέες περιπέτειες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ευάγγελου Μπακέλα να τον παραπέμψει σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες» σχετικά με χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν μίλησε στο karfitsa.gr η σύζυγός του Ελένη. Η ίδια μέχρι στιγμής δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον ίδιο τα δημοσιεύματα που είδα τον φως της δημοσιότητας.
Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας στην εισήγησή του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρει πως βρέθηκαν 259.791 ευρώ που κατατέθηκαν από τον Αύγουστο του 1999 έως τον Αύγουστο του 2001 και τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο karfitsa.grη σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη «η κ. Τσεμπερά για να μπορέσει να κατηγορήσει τον Βασίλη και να προσαχθεί αυτός σε δίκη –διότι στο πρώτο της πόρισμα δεν τον είχε στους εμπλεκόμενους για την υπεξαίρεση- ξαναέψαξε τα περιουσιακά μας στοιχεία. Η υπόθεση είχε πάει στο αρχείο γιατί δεν είχε βρεθεί κάτι ύποπτο. Υποτίθεται ότι είχαν βρει ένα εκατομμύριο που δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε. Αυτή η υπόθεση λοιπόν εκδικάζεται ξεχωριστά. Ο Εισαγγελέας κατέληξε ότι ο δήμαρχος πρέπει να δώσει εξηγήσει μόνο για 260.000 ευρώ, γιατί όπως έκρινε τα υπόλοιπα είναι πλήρως δικαιολογημένα».
Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου σημειώνει μάλιστα πως σε αυτή την υπόθεση ήταν κατηγορούμενη και η ίδια, ωστόσο αθωώθηκε. «Δεν κατάφερα να το συζητήσω ακόμα με το Βασίλη, ούτε με τους δικηγόρους του. Αλλά θα τους καλέσω το μεσημέρι όταν αυτοί θα πάνε στο γραφείο τους» συμπληρώνει.
Η κ. Παπαγεωργοπούλου μιλώντας στο karfitsa.gr κάνει επίσης γνωστό ότι «ανοίγουν» οι λογαριασμοί του ζευγαριού που μέχρι σήμερα παραμένουν δεσμευμένοι και ότι το σπίτι στον Άγιο Αθανάσιο, που αγοράστηκε την περίοδο που ο κ. Παπαγεωργόπουλος  καθόταν στην καρέκλα του δημάρχου, αποδεσμεύεται και αυτό.
Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση του κ. Παπαγεωργόπουλου μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου  η σύζυγός του δηλώνει ότι: «καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω» καταλήγει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.