, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αβραμόπουλος: Μείωση των τιμολογίων σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ και φυσικό αέριο λόγω χιονιά

Μείωση των τελών σε φυσικό αέριο, ΔΕΗ και ΕΥΑΘ πρότεινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κατά την διάρκεια του σημερινού ΔΣ.
«Ζητούμε την ελάφρυνση των δημοτών είτε με μείωση των τελών αυτών είτε  με δοσολόγιο για να διευκολυνθούν οι άνθρωποι να καταβάλουν τους λογαριασμούς που θα είναι πολύ μεγάλοι. Αυτή είναι μια πρόταση του δημοτικού συμβουλίου προς της εταιρείες φυσικού αερίου, τη ΔΕΗ και την ΕΥΑΘ, η οποία επέδειξε  αδύναμη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι : «Ο κ. Σπίρτζης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα τραίνα που σταμάτησαν στο Λιανοκλάδι σε τρία σημεία, 17 ώρες. Δεν παραιτήθηκε ούτε παραίτησε τον πρόεδρο του ΟΣΕ. Εξαρτάται μπορεί να το κάνει αν είναι δικός του ή όχι».
Για τις ευθύνες και τα λάθη που έκανε η διοίκηση του δήμου για την αντιμετώπιση του χιονιά ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι : «Η παραδοχή της αδυναμίας της αδράνειας και των λαθών έχει συμβεί, Υπήρξε και το τέλειο λάθος το πάγωμα-πέτρωμα του αλατιού, δηλαδή και αν ήθελε κάποιος να το κάνει θα έπρεπε πολύ για το πετύχει. Υπήρξε μια προετοιμασία του μηχανισμού πάρα πολύ μεγάλη πριν η οποία δεν απέδωσε όταν έπρεπε».
Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε « unfair» τα σχόλια που ακούστηκαν για το παγωμένο αλάτι,  από άλλα όργανα και θεσμούς. «Δεν περίμενα από τον κ. Καλαφάτη μόνο να συμπράττει, θα διατυπώσει και αντιπολιτευτικό λόγο» και συμπλήρωσε: « ο Περιφερειάρχη που είναι το όργανο που έχει υπό την ευθύνη και προστασία του όλους τους πολίτες και όλους τους δήμους, εγώ είμαι μεγαλύτερος του και οφείλω να του πω ότι έκανε μεγάλο λάθος και για την ειρωνεία και για τα σχόλια περί «αλατιού Ιμαλαΐων» και να λέει ότι « εγώ τα πήγα περίφημα στην περιοχή μου, αλλά εκεί στον δήμο έγιναν όργια, λάθη μεγάλα», του συνιστώ ότι αυτό που κάνει δεν το αναδεικνύει ως άρχοντα της περιοχής, αλλά τον εντάσσει μέσα στην μικροπολιτική κλίμακα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.