, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μεσσοποταμία: Ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί, αλλά κάνει υπομονή

Η δημοτική ενότητα Μεσσοποταμίας Καστοριάς είναι το τρίτο σημείο της χώρας που τέθηκε σε καραντίνα, μετά τα χωριά Δαμασκηνιά – Δραγασιά  Κοζάνης και τον Εχίνο Ξάνθης. Περισσότεροι από 4.000 κάτοικοι, μαζί με άλλα πέντε χωριά «έκλεισαν» τις πύλες τους καθώς διαπιστώθηκε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού. Περισσότερα από 14 κρούσματα, ένας νεκρός.
«Εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει, ν’ αποτραπεί περαιτέρω έξαρση του  ιού», είπε στην karfitsa.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσσοποταμίας Δημήτρης Παρασκευόπουλος. Είναι από αυτούς που συμφώνησαν στο μέτρο της καραντίνας στη Μεσσοποταμία. Καθώς πέραν της συγκεκριμένης κοινότητας, διατυπώθηκαν αντιδράσεις για την επέκταση της καραντίνας στα άλλα πέντε χωριά. «Θα περάσει σύντομα, αυτοί που το αποφάσισαν το έκαναν λόγω των κρουσμάτων», σημείωσε ο πρόεδρος.
Οι κάτοικοι του χωριού ανταποκρίνονται στην καραντίνα, «ίσως και λόγω του φόβου», σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο. «Πλέον έχουν δρομολογηθεί και τα θέματα που παρατηρήθηκαν με την τροφοδοσία των καταστημάτων, πλέον γίνεται ομαλά. Επομένως θα κάνουμε υπομονή», τόνισε.
Ο Χρήστος Χεριστανίδης είναι ιδιοκτήτης μάρκετ στη Μεσσοποταμία. Είναι ένας εκ των ανθρώπων που φροντίζουν για την τροφοδοσία των συγχωριανών του που βρίσκονται σε καραντίνα «Είναι δύσκολα, είμαστε σε καραντίνα», λέει στην karfitsa.gr. συμπληρώνοντας ότι ο πληθυσμός φτάνει τους 3.000κατοίκους, επομένως τα καταστήματα τροφοδοσίας του χωριού λειτουργούν κανονικά. Αλλιώς δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι. Φοράει γάντια, μάσκα και διανέμει τα τρόφιμα στους κατοίκους που δίνουν τις παραγγελίες. «Εννοείται ότι φοβάμαι, τα αφήνω έξω κι έρχονται και τα  παίρνουν», είπε.
Η καραντίνα, όπως είπε, «έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται. Εάν μπήκε δικαίως ή αδίκως η καραντίνα. Είχαμε κρούσματα», συμπλήρωσε.
«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε, ίσως και λόγω του φόβου, ακόμη και οι φωνές που ήταν αντίθετες κατάλαβαν ότι γίνεται για το κοινό συμφέρον», υπογράμμισε ο πρόεδρος. Άλλωστε οι πρώτοι που νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό από το χωριό πήραν σήμερα Σάββατο εξιτήριο. «Αυτό ήταν το πιο ευχάριστο που ακούσαμε», κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.