, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βόμβα αντίστοιχης του Κορδελιού αυτή που βρέθηκε στη Λ. Νίκης!

Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, 500 λιβρών, αντίστοιχη με αυτή που είχε εξουδετερωθεί τον Φεβρουάριο του 2017 στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, είναι το βλήμα που εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο του Όλυμπος-Νάουσα στη Λεωφόρο Νίκης, το οποίο είναι υπό ανακαίνιση.

Αυτό ήταν το πρώτο συμπέρασμα της εξέτασης του βλήματος που βρέθηκε.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2017 είχε γίνει γιγαντιαία επιχείρηση από ειδικό κλιμάκιο των πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού, που αδρανοποίησε και απομάκρυνε με ασφάλεια τη βόμβα από το δήμο Ελευθερίου – Κορδελιού. Τότε είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους περίπου 72.000 πολίτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε απόσταση ασφαλείας.

Πριν από λίγο, εργάτες έβγαλαν τις λαμαρίνες και ειδικό σκαφτικό μηχάνημα άρχισε τις εργασίες προκειμένου να ανασκαφεί και να έρθει στην επιφάνεια όλη η επιφάνεια του βλήματος, αφενός για να εξεταστεί καλύτερα και αφετέρου, για να μεταφερθεί, εφόσον χρειαστεί.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.