, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Προς νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων – Έως μεθαύριο ανακοινώνει η κυβέρνηση τελικές αποφάσεις

Περιορίζονται οι πιθανότητες πλήρους επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς προκύπτει ελαφρά και μόνο αποκλιμάκωση κρουσμάτων και νοσηλευόμενων.
Χθες, ανακοινώθηκαν 2.199 νέα κρούσματα, ενώ στους 111 ανήλθαν οι νεκροί και στους 596 οι διασωληνωμένοι, προσγειώνοντας απότομα τις όποιες προσδοκίες για επιστροφή της κανονικότητας στα μέσα Δεκεμβρίου. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές των ολοένα και περισσότερων περιφερειακών νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, όπως αυτού της Πιερίας, στην οποία βρίσκεται από χθες ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Οι αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αναμένονται πιθανότατα την Παρασκευή με νέο μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται πιο εξειδικευμένες οδηγίες να δοθούν αύριο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα ή την Παρασκευή κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έγραψε η σελίδα protothema, έχει σχεδόν προεξοφληθεί η παράταση του lockdown κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα, δηλαδή από τις 7 στις 14 Δεκεμβρίου. Mέχρι αργά σήμερα το βράδυ αναμένονται στο Μαξίμου οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τα Χριστούγεννα, καθώς οι τοποθετήσεις των ειδικών θα αποτελέσουν την μήτρα των κυβερνητικών αποφάσεων, όπως εξήγησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος σημείωσε πως «τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» και ξεκαθάρισε ακόμη ότι «οι ημερομηνίες δεν βοηθούν» τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.