, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Οι εργαζόμενοι του ΦΩΚΑ στη Μητρόπολη για την “αγία” έξωση τους!(φωτo)

ergazomenoi-fokas-mitropoli2

Του Λ. Ζαβλιάρη

Αμετακίνητος ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Θεοδώρας Δαβίδ Τζιουμάκας σε συνάντηση που είχε -και σήμερα- με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων του Φωκά. Ο ηγούμενος της Μονής –  στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το κατάστημα όπου στεγαζόταν για 40 χρόνια η επιχείρηση του FOKAS – εμφανίστηκε, όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι ανένδοτος στο να δοθεί η όποια παράταση!!!

Οι εργαζόμενοι, περίπου 40 άτομα έκαναν πορεία από το κατάστημα έως της Μητρόπολη, με το πανό που κρατούσαν να γράφει ότι “Η Εκκλησία πετάει στο δρόμο 600 εργαζόμενους, οι οικογένειες μας 3.000 άτομα θα πεινάσουν, απαιτούμε τώρα το άνοιγμα του καταστήματος του Φωκά”.

Ο ηγούμενος μάλιστα ζήτησε από την «Κ» που ήταν στη συνάντηση,  να περάσει εκτός του γραφείου του, λέγοντας πως δεν επιθυμεί δημοσιότητα.

Όπως δήλωσε στο karfitsa.gr το μέλος της αντιπροσωπείας Χρύσα Πετσαλάκη, «είπαμε στον ηγούμενο ότι ήρθαμε στη Μητρόπολη ως ποίμνιο, ως ικέτηδες. Ωστόσο ο ίδιος μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω, αφού η επιχείρηση δεν ήταν σωστή απέναντι τους. Επισημαίνουμε εδώ ότι στην περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση στην Τσιμισκή βουλιάζει και η υπόλοιπη επιχείρηση».

Όπως ανέφεραν κύκλοι της Μητρόπολης στην «Κ», το θέμα θεωρείται λήξαν, ακόμα και αν εκταμιευθεί ένα ποσό προκειμένου να πληρωθούν τα χρωστούμενα μισθώματα.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι του Φωκά έκαναν Παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα ιέξωαπό  το πολυκατάστημα του ΦΩΚΑ στην οδό Τσιμισκή

Όπως ειναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Μονή Αγίας Θεοδώρας και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έκαναν… έξωση (δείτε φωτο όπου οι δικαστικοί  κλητήρες έβαλαν λουκέτο) στην επιχείρηση, ύστερα απ 40 χρόνια λόγω μη έγκαιρης καταβολής των ενοικίων! Να σημειωθεί οτι ο ΦΩΚΑΣ είναι στο παρα ένα για να μπει σε διαδικασία εξυγίανσης, γεγονός που δεν …πτόησε τους Άγιους Πατέρες, να προχωρήσουν στην …επιχειρηματική αυτή κίνηση!

Οι εργαζόμενοι μιλώντας στην Κ έκαναν λόγο για αναλγησία του κ Ανθιμου ο οποιος την Κυριακή το πρωι , στο κήρυγμα του μίλησε για “αγάπη και προστασία ακόμη και σε αυτούς που σε ζημιώνουν”!

Δείτε τα σχετικά θέματα , για τα προβλήματα και την “αγία έξωση” που έχει αναρτήσει εδω και εβδομάδες το karfitsa.gr

http://www.karfitsa.gr/2013/09/29/koinos-agonas-ergazomenon-foka-gia-ep/

http://www.karfitsa.gr/wp-content/uploads/2013/09/karfitsa2809.pdf

http://www.karfitsa.gr/2013/09/18/sto-para-ena-gia-tin-eksygiansi-o-fokas/

http://www.karfitsa.gr/2013/09/27/eksosi-sto-foka-o-dikastikos-klitiras-s/

http://www.karfitsa.gr/2013/09/29/tha-yperaspistoyn-ta-dikaiomata-toys-o/

 

ergazomenoi-fokas-mitropoli2

ergazomenoi-fokas-mitropoli4

ergazomenoi-fokas-mitropoli3

ergazomenoi-fokas-mitropoli5

 Στο μεταξύ ανακοίνωση για την έξωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

“Ένα ακόμη «success story» της ανάπτυξης έλαβε χώρα την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Οι βιτρίνες της αλυσίδας καταστημάτων «ΦΩΚΑΣ» στην οδό Τσιμισκή, βάφτηκαν μαύρες μετά από 39 χρόνια λειτουργίας, λόγω έξωσης από την ιδιοκτήτρια Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, εξαιτίας της μη καταβολής καθυστερουμένων ενοικίων.

Είχε προηγηθεί το λουκέτο που έβαλε η εταιρία στο ιστορικό κατάστημα της οδού Ερμού-Βενιζέλου, το οποίο λειτουργούσε από το 1958. Αναρωτήθηκε κανείς όλα αυτά τα χρόνια, τι προσέφερε η εταιρία ΦΩΚΑΣ στην πόλη μας.  Πόσοι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν και έζησαν τις οικογένειές τους. Γι’αυτό τιμωρείται η επιχείρηση ΦΩΚΑΣ .

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, δεν θα ψάξουμε το δίκαιο και το άδικο. Η αγορά της πόλης μας από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013  έγινε πιο φτωχή.

Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και θετικές” καταλήγει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

Δείτε φωτό από τα πανό που έχουν αναρτήσει οι εργαζόμενοι στη είσοδο του ΦΩΚΑ. 

FWKAS

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.