, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Μουντιάλ: Αυλαία στους ομίλους με μεγάλα ματς

Τελευταία πράξη σήμερα στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ και το θερμόμετρο ανεβαίνει και στα τέσσερα παιχνίδια του 7ου και του 8ου ομίλου. Και από αύριο, Σάββατο, αρχίζουν τα νοκ άουτ ματς στη φάση των «16».

Στον 7ο όμιλο θα παίξουν Σερβία – Ελβετία (21.00, ΑΝΤ1+) και Βραζιλία – Καμερούν (21.00, ΑΝΤ1). Στον 8ο όμιλο, Νότια Κορέα – Πορτογαλία (17.00, ΑΝΤ1+) και Γκάνα – Ουρουγουάη (17.00, ΑΝΤ1).

Στον 7ο όμιλο η Βραζιλία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση, εκτός και αν χάσει από το Καμερούν με σκορ μεγαλύτερο από αυτό που θα κερδίσει, αν κερδίσει η Ελβετία τη Σερβία. Αφύσικο.

Το μεγάλο ματς είναι αυτό ανάμεσα στην Ελβετία και τη Σερβία, όπου οι Ελβετοί βολεύονται με ισοπαλία, αλλά οι Σέρβοι μόνο με νίκη για να περάσουν ως δεύτεροι. Το Καμερούν επίσης θέλει νίκη πάση θυσία κόντρα στη Βραζιλία και ήττα της Ελβετίας από τη Σερβία, αλλά όχι με πολλά γκολ. Η Βραζιλία δεν έχει κανέναν λόγο να… σκοτωθεί κόντρα στο Καμερούν, ενόψει της συνέχειας. Κάπως έτσι, παίζοντας με αναπληρωματικούς, ηττήθηκε 1-0 η Γαλλία από την Τυνησία.

Στον 8ο όμιλο η Πορτογαλία για να χάσει την πρώτη θέση θα πρέπει να ηττηθεί 3-0 από τη Νότια Κορέα και η Γκάνα να νικήσει 1-0 την Ουρουγουάη. Αφύσικο. Η Νότια Κορέα έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση αν νικήσει την Πορτογαλία και η Γκάνα χάσει από την Ουρουγουάη με ένα γκολ διαφορά. Η Γκάνα βολεύεται με ισοπαλία για τη δεύτερη θέση, στην προοπτική ότι η Νότια Κορέα δεν κερδίσει την Πορτογαλία. Η Ουρουγουάη για να προκριθεί ως δεύτερη, θέλει πάση θυσία νίκη κόντρα στην Γκάνα και να μην κερδίσει η Νότια Κορέα την Πορτογαλία ή να φέρει ισοπαλία. Στην επόμενη φάση των νοκ άουτ αγώνων των «16» η Βραζιλία θα κοντραριστεί με τη δεύτερη του 8ου ομίλου και η Πορτογαλία με τον δεύτερο του 7ου ομίλου.

7ος όμιλος

Σερβία – Ελβετία

Βραζιλία – Καμερούν

Βαθμολογία

Ομάδα              Γκολ              Βαθμοί

Βραζιλία           3-0                 6

Ελβετία             1-1                 3

Καμερούν         3-4                 1

Σερβία              3-5                 1

8ος   όμιλος

Νότια Κορέα – Πορτογαλία

Γκάνα – Ουρουγουάη

Βαθμολογία

Ομάδα              Γκολ   Βαθμοί

Πορτογαλία      5-2      6

Γκάνα               5-5      3

Ν. Κορέα          2-3      1

Ουρουγουάη     0-2         1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL