, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

Φιλίππα Μιχάλη: Ποια είναι η νέα CEO της NN

Είναι η πρώτη Ελληνίδα μάνατζερ που πήρε τα ηνία πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη Φιλίππα Μιχάλη, η οποία το 2015 ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην Allianz Eλλάδος, στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος του 2022 και πλέον είναι CEO της ΝΝ.

Της ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΖΟΥ

Η Φιλίππα Μιχάλη βρέθηκε στη θέση της διευθύνουσας συμβούλουτης Allianz Ελλάδος το 2015, διαδεχόμενη τον Πέτρο Παπανικολάου, ο οποίος μετακινήθηκε σε διευθυντική θέση CEO στην Περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Προερχόταν από τα «σπλάχνα» του ομίλου της Αllianz στην Ελλάδα, καθώςξεκίνησετηνκαριέρα της από την περίοδο που ήταν φοιτήτρια στην υποστήριξη των πωλήσεων στα Αμοιβαία Κεφάλαια και από το 2009 μεταπήδησε στον κλάδο ασφάλισης του ομίλου.

Η πορεία

Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA GraduateBusinessSchool.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μια δεκαετία απασχολούνταν στη διεύθυνση επενδύσεων και στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009 πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα τής παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011 ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ από το 2013 είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business). Συμμετείχε από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα AllianzSponsorship for DiverseLeadership, που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός

Πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μιχάλη με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε τουςσυνεργάτες της στην Allianz.

Συγκεκριμένα είχε γράψει:

«Σήμερα είναι η τελευταία μου μέρα στην Allianz Greece. Η τελευταία μέρα ενός σούπερ συναρπαστικού ταξιδιού 25 ετών! Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μου που με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι και το έκαναν αξέχαστο! Είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και τις προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσω. Όλες τις λαμπερές και όχι και τόσο λαμπερές στιγμές. Συνέχισα να μαθαίνω και να μεγαλώνω!

Είχα την τιμή να ηγούμαι αυτού του καταπληκτικού οργανισμού τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δουλέψαμε ακατάπαυστα ως ομάδα με πάθος, ενσυναίσθηση και φροντίδα. Και πετύχαμε πολλά. Είμαι πραγματικά περήφανη γιατί το κάναμε με συνεργασία, ανοιχτή επικοινωνία, διαφάνεια, ήθος. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μέρος στην καρδιά μου για όλους τους συμμαχητές μου σε όλο τον κόσμο.

Ό,τι καλύτερο έχετε μπροστά σας #AllianzGreece! Συνέχισε να λάμπεις, συνέχισε να ροκάρεις!

Σας ευχαριστώ!».

H νέα διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΝ Hellas χαρακτηρίζεται για την οξυδέρκειά της, τη μαχητικότητά της και το γεγονός ότι δεν διστάζει να λαμβάνει τολμηρές αποφάσεις όταν χρειάζεται. Οι συνεργάτες της μιλούν με πολύ θετικά λόγια για την προσωπικότητά της. Είναι παντρεμένη και μητέρα δίδυμων αγοριών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL