ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

KARFITSANEWS Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
Ελλάδα
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Αλ. Κόπτσης στην «Κ»: Τη Δευτέρα θα καλυφθεί το 95% των κενών στα σχολεία της Συκιάς Χαλκιδικής

Με νέους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, νέα προγράμματα σπουδών, αναβάθμιση υποδομών και την εισαγωγή του Διεθνούς Απολυτηρίου σε δημόσια σχολεία, θα βρει την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς, που θα χτυπήσει την ερχόμενη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026.

Διορισμοί μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν κατά την πρώτη φάση να αναλαμβάνουν υπηρεσία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, και τους νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς να έχουν ήδη τοποθετηθεί στα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, το υπουργείο Παιδείας στόχευσε στο να βρίσκονται στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας οι σχολικές μονάδες της επικράτειας πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Συνολικά, τον Αύγουστο 2026 πραγματοποιήθηκαν 5.259 μόνιμοι διορισμοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μόνιμων διορισμών από το 2019 έως σήμερα σε 53.912. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα 13.842 σχολεία της επικράτειας φοιτούν περισσότεροι από 1,27 εκατομμύρια μαθητές και υπηρετούν 146.521 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Από το υπουργείο Παιδείας δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το 1/3 περίπου των εκπαιδευτικών αυτών προσελήφθησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση πρόσληψης 29.948 αναπληρωτών, αριθμού σημαντικά ενισχυμένου σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο, από τις παραπάνω, οι 23.304 προσλήψεις αφορούν στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 6.786 προσλήψεις αφορούν σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό.

Related Post

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD στο κατώφλι της εξουσίας στη Σαξονία-Άνχαλτ

Ισραήλ: Νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με drones

Καιρός: Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου

Κωνσταντοπούλου από Θεσσαλονίκη: «Μήνυμα αγωνιστικότητας μέχρι την ανατροπή»

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών θα έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με το συνολικό αριθμό αναπληρωτών που υπολογίζεται ότι θα προσληφθούν για το τρέχον σχολικό έτος να ανέρχεται συνολικά στους 45.000.

Αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών

Για δεύτερη σχολική χρονιά, υλοποιείται το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», με 238 σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες με τους ανακαινισμένους χώρους τους. Ακόμη, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι μελέτες για 500 σχολεία της Γ’ φάσης του προγράμματος. Συνολικά, έχουν ανακαινιστεί 669 σχολεία (431 στην Α’ φάση και 238 στη Β’) μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα, κατασκευάζονται 33 νέα σχολεία, 17 εκ των οποίων στην Κεντρική Μακεδονία.

Επίσης, το δίκτυο των Δημοσίων Ωνάσειων Σχολείων επεκτάθηκε για το τρέχον σχολικό έτος, με 8 νέα σχολεία (4 γυμνάσια και 4 λύκεια), στο Αιγάλεω, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τον Πύργο.

Ως προς τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων, αναμένεται να εγκατασταθούν 7.900 διαδραστικοί πίνακες μέσα στο σχολικό έτος 2026-27, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 44.146.

Ακόμη, εντός του τρέχοντος σχολικού έτους αναμένεται η παράδοση 6.479 απινιδωτών στα σχολεία (σχεδιάζεται ταυτόχρονα και πρόγραμμα εκμάθησης πρώτων βοηθειών), νέου αθλητικού εξοπλισμού για 4.550 σχολεία, καθώς επίσης και 252 νέων βιβλιοθηκών και η αναβάθμιση 400.

ΙΒ και άλλες καινοτομίες

«Πρεμιέρα» θα κάνει φέτος το Διεθνές Απολυτήριο (ΙΒ) σε 11 δημόσια σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, τα πρότυπα ΓΕΛ Αναβρύτων, Αγ. Αναργύρων, Βαρβακείου, Ιωνιδείου, Ηρακλείου Κρήτης και το 1ο Πρότυπο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και το Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα Μουσικά σχολεία Αθήνας, Παλλήνης, Βόλου και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα θα προσφέρουν στους μαθητές τους τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την κατεύθυνση για την απόκτηση του ΙΒ.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά τη λειτουργία του, προσθέτοντας «ζωντανά» μαθήματα και στην Α’ και στη Β’ λυκείου, εκτός από τη Γ’ που ήταν διαθέσιμα έως πέρυσι.

Ακόμη, το 2026-27 θα τεθούν σε εφαρμογή 51 νέα και επικαιροποιημένα σπουδών, θα εισαχθεί το μάθημα της Ηθικής από τη Γ’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες που απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν ηλεκτρονική εξέταση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στην Γ’ Γυμνασίου στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

Μία ακόμη πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας για τη νέα χρονιά είναι το νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές, με έμφαση στην ενίσχυση του πλαισίου ασφάλειας και προστασίας των παιδιών και των συνοδών εκπαιδευτικών.

Τέλος, μία από τις καινοτομίες που θα φέρει η νέα σχολική χρονιά, είναι η ανάπτυξη του EduPlan.AI, ενός ψηφιακού συστήματος σχεδιασμού της στελέχωσης στην Εκπαίδευση, το οποίο θα εισαχθεί με στόχο την ακριβέστερη πρόβλεψη αναγκών ανά περιοχή για τα επόμενα χρόνια.

Το σύστημα θα συνδυάζει δεδομένα οργανικών θέσεων, λειτουργικών αναγκών, δημογραφικών μεταβολών και τα χαρακτηριστικά των σχολικών μονάδων, προκειμένου να προχωρεί σε εκτιμήσεις.

Tags: Εκπαιδευτικοίσχολεία
Share214Tweet134Send

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Περισσότεροι από ποτέ οι εξτρεμιστές – Αυξάνονται οι νέοι με τάσεις για βία
Διεθνή

Γερμανία: Η ακροδεξιά AfD στο κατώφλι της εξουσίας στη Σαξονία-Άνχαλτ

Η ακροδεξιά φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα νίκης στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, στην ανατολική Γερμανία,...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
Ισραήλ: Νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με drones
Διεθνή

Ισραήλ: Νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με drones

Ο ισραηλινος στρατός δήλωσε σήμερα ότι διενεργεί πλήγματα στον νότιο Λίβανο ανταποδίδοντας την εκτόξευση από τη Χεζμπολάχ δύο μη επανδρωμένων...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
06/09/2026
Next Post
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του βασιλιά Καρόλου στην κηδεία του Χάραλντ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του βασιλιά Καρόλου στην κηδεία του Χάραλντ








Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa