, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, το ίδιο και η εμπειρία της εγκυμοσύνης της. Δεν έχει κάθε γυναίκα τα ίδια συμπτώματα με μια άλλη γυναίκα ή ακόμα και τα ίδια συμπτώματα από τη μία δική της εγκυμοσύνη στην επόμενη!

Βέβαια, τα πιο συχνά συμπτώματα είναι:

  • Λίγες μέρες μετά τη σύλληψη, το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης: μικρή αιμορραγία και, μερικές φορές, κράμπες.
  • Εκτός από αιμορραγία, μια γυναίκα μπορεί να παρατηρήσετε ένα λευκό, γαλακτώδες υγρό από τον κόλπο της. Αυτό σχετίζεται με την πάχυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, η οποία ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη.
  • Οι αλλαγές στο στήθος είναι ένα ακόμα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης. Τα επίπεδα των ορμονών μιας γυναίκας αλλάζουν ραγδαία μετά τη σύλληψη.
  • Μια αίσθηση αυξημένης κόπωσης είναι επίσης φυσιολογική στην εγκυμοσύνη, ξεκινώντας από νωρίς. Μια γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ασυνήθιστα κουρασμένη, μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη.
  • Η πρωινή αδιαθεσία είναι ένα γνωστό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε έγκυος γυναίκα θα το νιώσει. Η ακριβής αιτία της πρωινής αδιαθεσίας δεν είναι γνωστή, αλλά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενδέχεται να συμβάλλουν σε αυτό το σύμπτωμα.
  • Το πιο προφανές από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (και αυτό που κάνεις τις περισσότερες γυναίκες να κάνουν τεστ εγκυμοσύνης) είναι φυσικά μια χαμένη περίοδος.

Πηγή:Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.