, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Ιστορίες με…κάρυ!» Μαρία Ζαφειρίου: Είμαι «open» στις προκλήσεις

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Συνέντευξη στην Αναστασία Καρυπίδου

Η Μαρία Ζαφειρίου είναι δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης με πορεία άνω των 20 ετών σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια την παρακολουθείτε στις οθόνες μέσω του Open, να καλύπτει τα γεγονότα και την τρέχουσα επικαιρότητα. Μέσα σε αυτή την καθημερινότητα, της ζητήσαμε να κάνει μία …στάση για ένα σύντομο «πινγκ πονγκ» ερωτοαπαντήσεων.

Η δημοσιογραφία ήταν η πρώτη επαγγελματική επιλογή;

Δεν είμαι σίγουρη εάν η δημοσιογραφία είναι επάγγελμα, εάν είναι επιλογή. Νομίζω πως σε επιλέγει. Αυτό που σίγουρα ξέρω, είναι ότι εάν ξεκινούσα από την αρχή, πάλι δημοσιογράφος θα γινόμουν.

Το ρεπορτάζ είναι…

Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο, για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Θα έλεγα με λίγες λέξεις πως το ρεπορτάζ είναι αντίληψη, αλήθεια και έρευνα.

Σε ποιες ειδήσεις «λυγίζεις» όταν τις μεταδίδεις;

Δεν έχω «λυγίσει», αν θυμάμαι καλά. Παίρνω μια βαθιά ανάσα και συγκεντρώνομαι στο ρεπορτάζ. Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να «λυγίσει» αφού κλείσουν οι κάμερες.

Αποστολή που θα μείνει αξέχαστη;

Η θεομηνία Daniel στη Θεσσαλία. Σε Βόλο, Πήλιο, Λάρισα, Καρδίτσα. Ζήσαμε την καταστροφή από το πρώτο λεπτό και ήταν ένα μάθημα ζωής, κυρίως γιατί είδαμε τη δύναμη των ανθρώπων σε τόσο δύσκολες καταστάσεις.

Απρόοπτα on air;

Οι περαστικοί που ξαφνικά τους βλέπεις δίπλα σου ή απέναντί σου να φωνάζουν και να κάνουν χειρονομίες.

Πόσο «open» άνθρωπος είσαι γενικά;

Αρκετά, ειδικά στις προκλήσεις.

Ένα θετικό κι ένα αρνητικό της Θεσσαλονίκης;

Αρνητικό είναι η έλλειψη οράματος για την πόλη, θετικό το ηλιοβασίλεμά της.

Ποιους συμβουλεύεσαι στα δύσκολα;

Το ένστικτό μου.

Αδυναμία που δεν ξεπερνιέται…

Τα παγωτά.

Τι δεν ξέρουμε για τη Μαρία Ζαφειρίου;

Μπορείτε να με ρωτήσετε και να μάθετε ό,τι θέλετε. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.