, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Ιστορίες με… κάρυ!» Θώμη Ζίγκα: Οι επιτυχημένες αλλαγές δεν είναι οι extreme

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Συνέντευξη: Αναστασία Καρυπίδου

Η Θώμη Ζίγκα ασχολείται με τον τομέα της ομορφιάς στη Θεσσαλονίκη. Αισθητικός με εξειδίκευση στην ανάδειξη των φυσικών φρυδιών και εκπαιδεύτρια στη σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Broway. Θα την βρείτε στην Παύλου Μελά 22, γιατί η κάθε περιποιημένη Σαλονικιά θέλει την ειδικό της!

Προσέχουν οι Θεσσαλονικιές την εμφάνισή τους;

Νομίζω ότι έχουμε τα πρωτεία….!! Γι αυτό όταν βρουν ένα στούντιο που βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας τους, υπάρχει συχνότητα και επανάληψη ώστε να διατηρούν την όμορφη εικόνα που θέλουν να έχουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Χαρακτηριστικό του προσώπου που κερδίζει;

Η έκφραση στο βλέμμα είναι το σημαντικότερο στοιχείο του προσώπου μας. Άλλωστε είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος στον άλλον. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια βελτιώνουν την συμμετρία του προσώπου, προσδίδοντας του αρμονία, κομψότητα και νεανικότητα.

Να γίνονται extreme αλλαγές;

Δυστυχώς υπάρχει μια τάση extreme αλλαγών, που όμως όλοι οι ειδικοί δηλώνουμε να γίνονται με μέτρο. Οι αλλαγές πρέπει να είναι διαχρονικές και να μπορούν να επανέλθουν στην αρχική κατάσταση και εικόνα για τον πολύ απλό λόγο ότι η μόδα έρχεται και παρέρχεται. Στην δουλειά μου η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, σε καμία περίπτωση η αλλαγή δεν χρειάζεται να είναι «extreme» για να είναι επιτυχημένη!

Ταιριάζουν όλα σε όλες;

Όχι. Τα χαρακτηριστικά είναι μοναδικά και ξεχωριστά για κάθε άνθρωπο γι’ αυτό τον λόγο, ό,τι αλλαγή κάνουμε, την προσαρμόζουμε έτσι ώστε να εναρμονίζεται στα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προσώπου, τονίζοντας ή μειώνοντας, χαρακτηριστικά του, για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Οι άντρες περιποιούνται τον εαυτό τους;

Ναι, αρκετά, αν και για πολλούς είναι ακόμα ταμπού. Από την εμπειρία μου, συνήθως δεν έχουν βρει τον κατάλληλο τεχνίτη ή γιατί δεν γνωρίζουν πως και πόσο μπορούν να αλλάξουν την εικόνα τους, η οποία μπορεί να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο με πολύ μικρές αλλαγές. 

Σημείο της Θεσσαλονίκης που θέλει …lifting;

Επειδή κινούμαι στο κέντρο της πόλης καθημερινά, θα πω ότι αυτό είναι τα στενά που υπάρχουν στο ιστορικό κέντρο. Θα μπορούσαν να αποτελούν το στολίδι, αλλά δυστυχώς παραμένουν σε μια αδικαιολόγητη υστέρηση.

Αγαπημένο μέρος στην πόλη;

Υπάρχουν πολλά αγαπημένα μου μέρη…. Η πόλη μας συνδυάζει διαφορετικές εικόνες, οπότε ανάλογα με τη διάθεση, επιλέγω θάλασσα ή θέα από ψηλά. Η Θεσσαλονίκη είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ. 

Ποιος είναι πιο αυστηρός με τα παιδιά; 

Εγώ! Η μητέρα είναι αυστηρή αλλά ακούνε περισσότερο τον πατέρα τους!

Δεν θα χάνατε με τίποτα…

Την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια μου!

Ανεκπλήρωτο όνειρο;

Νομίζω πως δεν υπάρχει… Μου αρέσει να κάνω όνειρα και προσπαθώ να τα εκπληρώνω κατά το δυνατό. Είναι κάτι που με κάνει να νιώθω δημιουργική!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.