, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Ιστορίες με… κάρυ» Βασίλης Βλαχόπουλος: Η κοινωνία υστερεί σε οπαδική κουλτούρα

Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.

Της Αναστασίας Καρυπίδου

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος έχει την καλύτερη αθλητική πένα. Δεν το λέω γιατί …μεγαλώσαμε μαζί στη δημοσιογραφία, αλλά επειδή το πιστεύω. Θα τον διαβάσετε στο gazzetta.gr και στο Allstar Basket, θα τον ακούσετε στο Metropolis 9.55 και θα τον βρείτε ως καθηγητή στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Παντρεμένος με τη δουλειά και την Ευγενία Γήτα. Με δύο υπέροχα παιδιά και φίλους καρδιάς!

Γιατί επέλεξες αθλητική δημοσιογραφία;

Ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα μου. Έχει ανταγωνισμό, πίεση, το απρόσμενο που απαιτεί ταχύτητα σκέψης και αντίδρασης για τη διαχείρισή του. Την έκρηξη συναισθημάτων έπειτα από μια επιτυχία και τη τσατίλα που έχω όταν χάνω ένα θέμα.

Μέσο που σε εκφράζει περισσότερο;

Η εφημερίδα. Εκεί μαθαίνεις τη δημοσιογραφία. Έχεις τον χρόνο να αξιολογήσεις, να μην δεις επιπόλαια ένα θέμα. Στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση αλλά και στο site παρασύρεσαι από την ταχύτητα.

Συνέντευξη που δεν θα ξεχάσεις;

Με τον πατέρα αδικοχαμένης αθλήτριας της γυμναστικής πριν από περίπου τριάντα χρόνια. Μόλις είχα μπει στο επάγγελμα και μου ζητήθηκε από τον ΑΝΤ1 να καλύψω το θέμα. Ντρεπόμουν να ανέβω στο διαμέρισμα. Εκεί συνάντησα τον πατέρα της. Του συλλυπήθηκα, έκανα να φύγω, δίχως να του πω το παραμικρό. Με ρώτησε ποιος ήμουν, του είπα την αλήθεια. «Φώναξε πάνω την κάμερά σου», μου είπε και κάναμε τη συνέντευξη στο δωμάτιο της κόρης του η οποία είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Εκεί κατάλαβα τη δυσκολία του επαγγέλματος. Το πρώτο μου αποκλειστικό θέμα ήρθε μέσα από την ανθρώπινη δυστυχία.

Τι σκέφτεσαι όταν μαθαίνεις για νέα οπαδικά επεισόδια;

Η κοινωνία υστερεί σε οπαδική κουλτούρα και αθλητική παιδεία. Καμία Κυβέρνηση ή αθλητική ηγεσία δεν ασχολήθηκε σοβαρά. Η αθλητική παιδεία θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Γήπεδο που αποτελεί όνειρο να βρεθείς;

Δεν έχω παρακολουθήσει από κοντά αγώνα του ΝΒΑ. Σε οποιοδήποτε αρκεί να είναι τελικοί Πρωταθλήματος.

Ξέρουν οι Θεσσαλονικείς μπάσκετ;

Ναι. Το κοινό του μπάσκετ είναι πιο καταρτισμένο, ενημερωμένο και ώριμο από το αντίστοιχο του ποδοσφαίρου.

Ανταγωνισμός στο σπίτι με δύο δημοσιογράφους;

Το αντίθετο. Εξάλλου, η Ευγενία είναι καλύτερη δημοσιογράφος. Πιο αγαπητή, κοινωνική και ταυτοχρόνως υπομονετική με την εργασιομανία μου. Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να με αντέξει άλλος άνθρωπος.

Ο γιος ή η κόρη σου μοιάζει περισσότερο;

Φυσιογνωμικά, ο γιος μου ο οποίος σε χαρακτήρα είναι ίδιος με την Ευγενία. Καλό παιδί, μεγάλη ψυχή. Η κόρη μου, φυσιογνωμικά, είναι σα να βλέπω την Ευγενία μικρή, αλλά σε χαρακτήρα διακρίνω αρκετά δικά μου στοιχεία.

Πώς αδειάζει το μυαλό;

Με τα παιδιά στο σπίτι ή αργά το βράδυ με φίλους εκτός επαγγέλματος και συζήτηση περί ανέμων και υδάτων. Όταν κλείσει ο υπολογιστής αποφεύγω την κουβέντα για αθλητικά θέματα.

Φιλίες δημιουργούνται στο χώρο μας;

Προφανώς. Ο Δημήτρης Δραγώγιας και ο Γιάννης Πάγκος με τιμούν με τη φιλία τους. Τους νιώθω σαν αδέρφια. Πολλές φορές η ανταγωνιστικότητα του επαγγέλματος καθιστά αναπόφευκτες και τις παρεξηγήσεις. Ειδικά όταν είσαι νέος και αναζητάς την καθιέρωση στη συνείδηση του κόσμου. Μεγαλώνοντας, ωριμάζεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.