, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κανείς δεν… είδε ποιοι χτυπούσαν τον Άλκη

Η μία μετά την άλλη μητέρες και συγγενείς κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, αρνούνται ότι τα παιδιά τους ήταν αυτά που ενεπλάκησαν στη δολοφονία. Η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη των δώδεκα νεαρών συνεχίστηκε για 19η μέρα με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης. 

Στην έναρξη της δίκης πάντως η μητέρα του 19χρονου Άλκη ξέσπασε όταν προβλήθηκε βίντεο με την επίθεση, κυρίως στο σημείο στο οποίο ακούγονται οι φωνές των δραστών και οι κραυγές του Άλκη που εκλιπαρεί να μην τον χτυπούν. Απευθυνόμενη η μητέρα στους κατηγορούμενους, οι οποίοι κοίταζαν την οθόνη με το βίντεο είπε: «Τι κοιτάτε; Εσείς ήσασταν». Και στη συνέχεια στο δικαστήριο. «Αυτοί ήταν. Και οι δώδεκα».  

Χαρακτηριστικό των τριών μητέρων που στη συνέχεια κατέθεσαν στο δικαστήριο ήταν ότι καμία δεν δέχτηκε πως ο γιος της ήρθε σε επαφή με τον Άλκη. «Εμένα μου είπε ότι δεν πλησίασε και πως δεν είχε τίποτα στα χέρια του», κατέθεσε η μητέρα κατηγορούμενου που οδηγούσε το δεύτερο αυτοκίνητο. Νωρίτερα είχε εκφράσει τη «συντριβή και την οδύνη μου που χάθηκε το παιδί». Όταν ρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κανείς εκ των κατηγορουμένων να μην δέχεται ότι χτύπησε τον Άλκη απάντησε πως «δεν μπορεί να ισχύει αυτό. Πώς πέθανε το παιδί;».  

Η μητέρα του νεαρού που αποδέχτηκε ότι κρατούσε το δρεπάνι, επίσης ανέφερε ότι «η αλήθεια του παιδιού μου είναι ότι δεν τον χτύπησε». Η ίδια γυναίκα χαρακτήρισε «ασύγκριτο» τον πόνο με αυτόν των γονέων του Άλκη. «Όταν το παιδί αυτό μπήκε στο χώμα, μπήκαμε κι εμείς μαζί του. Και τα παιδιά μας», ανέφερε. Μίλησε για τον τραυματισμό του γιου της από οπαδική επίθεση, που είχε γίνει νωρίτερα στον Φοίνικα. «Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Κόντεψε να πεθάνει, μπήκε στην εντατική και παρ’ ολίγο να χάσει το μάτι του. Ακόμη δεν βλέπει καλά», περιέγραψε για να δεχτεί την ερώτηση εάν οποιοδήποτε σοβαρό χτύπημα ενέχει κίνδυνο ζωής, χωρίς όμως να απαντήσει ξεκάθαρα.  

Στη δίκη κατέθεσε επίσης η μητέρα του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου, επιμένοντας ότι ο γιος της δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή, μόνον οδηγούσε το όχημα, όπως και συγγενείς άλλων κατηγορουμένων. Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.