, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Revengeporn: Στα δικαστήρια πρώην καλλιτέχνης για ευαίσθητο βίντεο σε «ροζ» ιστοσελίδα

Καλλιτέχνης οδηγήθηκε να αποσυρθεί από τον χώρο όπου εργαζόταν, όταν βίντεο με ευαίσθητες προσωπικές της στιγμές «ανέβηκε» σε σελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Η ίδια θεωρεί υπεύθυνο τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος όπως υποστηρίζει η γυναίκα, υποσχέθηκε να το διαγράψει αλλά το έκρυψε σε κρυφούς φακέλους του κινητού του τηλεφώνου.  

Η υπόθεση εξετάζεται από σήμερα Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο τον φίλο του πρώην συντρόφου της 34χρονης, για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως και επέμβαση σε υπολογιστή. Η γυναίκα περιέγραψε στο δικαστήριο όσα βιώνει τα τελευταία έξι χρόνια, όταν στις αρχές Ιανουαρίου 2016, σχεδόν ένα χρόνο μετά τον χωρισμό της, είδε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου το βίντεο που είχε τραβήξει ο πρώην σύντροφός της και από τότε είχε αντιδράσει. Θεωρεί ότι όλα έγιναν για λόγους εκδίκησης.  

Ο νεαρός, εφοριακός στο επάγγελμα, κατέστη κατηγορούμενος μετά τη μήνυση που έκανε η γυναίκα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς τα ηλεκτρονικά του ίχνη βρέθηκαν πίσω από λογαριασμό που παραπέμπει σε προφίλ που έστελνε απειλητικά μηνύματα και φέρεται να «ανέβασε» υλικό με τη γυναίκα. Μετά την ίδια μήνυση είχε παραπεμφθεί σε δίκη για κατοχή όμως του υλικού και ο πρώην σύντροφος, όμως μετά την αλλαγή στη νομοθεσία απηλλάγη. Ωστόσο, ύστερα από νέα μήνυση της 34χρονης που είδε πάλι το βίντεο αναρτημένο σε ιστοσελίδα το 2019 έχει παραπεμφθεί και ο πρώην σύντροφος σε δίκη τον Απρίλιο στην Αθήνα.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μοναδικό βίντεο με τις ευαίσθητες στιγμές της 34χρονης βρέθηκε με ψεύτικο προφίλ που είχε το καλλιτεχνικό όνομά της, σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Απευθύνθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, όμως όπως είπε στο δικαστήριο, αναγκάζεται να απευθύνεται στις διωκτικές αρχές κάθε φορά που βλέπει το βίντεο και σε άλλη ιστοσελίδα. «Με εκδικούνται, με έχουν στοχοποιήσει, έχω καταστραφεί», είπε στο δικαστήριο, μεταφέροντας όσα περνάει και εκφράζοντας φόβους για την οικογένειά της.  

Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι διακίνησε το υλικό. Από την άλλη, ο πρώην σύντροφός της ζήτησε να καταθέσει ως μάρτυρας πολιτικής αγωγής, καθώς υποστηρίζει ότι ο φίλος του υπέκλεψε το βιντεοληπτικό υλικό από τον υπολογιστή του και δεν έχει σχέση εκείνος με την ανάρτηση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ωστόσο πριν την έναρξη της κατάθεσής του, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να αποβληθεί από πολιτικώς ενάγων και να μην επιτραπεί η κατάθεσή του, ζήτημα για το οποίο το δικαστήριο θα αποφασίσει στην επόμενη δικάσιμο.