, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θανατος Βούλγαρου οπαδού: Μάρτυρας είδε και δεύτερο άτομο στο μοιραίο αυτοκίνητο

Την παρουσία δεύτερου ατόμου στο μοιραίο αυτοκίνητο που περασε πάνω από τον άτυχο 26χρονο Βούλγαρο οπαδό του Άρη στο τραγικό επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της 5ης Ιανουαριου 2020 στην περιοχή του μεγάρου μουσικής, υποστηρίζει Βούλγαρος οπαδός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας έχοντας τραυματιστεί και ο ιδιος. Η δίκη άρχισε το πρωί στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενους οκτώ οπαδούς, τους έξι που κατηγορουνται γισ τη συμπλοκή, έναν ως ηθικό αυτουργό του επεισοδίου και την 27χρονη οδηγό του αυτοκινήτου, που παρέσυρε τον άτυχο νεαρό με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. 

“Το αυτοκίνητο ήρθε με χαμηλή ταχύτητα και πέρασε ακριβώς δίπλα μου. Ο φίλος μου ήταν σε απόσταση 4 – 5 μέτρα από εμένα. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ότι το αμάξι πέρασε από πάνω του. Εκείνη τη στιγμή δέχτηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι”, περιέγραψε. Όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τον οδηγό του οχήματος κατέθεσε με βεβαιότητα ότι “είδα μία φιγούρα γυναίκας και στη θέση δίπλα της είδα έναν άντρα. Ο άντρας με κοιτούσε με ένα φονικό βλέμμα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ”, ανέφερε. Είναι η πρώτη φορά που καταθέτει για την ύπαρξη δευτέρου ατόμου στο αυτοκίνητο. Μάλιστα στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου, υπέδειξε έναν εκ των κατηγορουμένων, 49 χρόνων, ως τον συνοδηγό του οχήματος, επιμένοντας ότι αναγνωρίζειτο βλέμμα του.

Όταν πάντως ρωτήθηκε για ποιόν λόγο το αυτοκίνητο παρέσυρε τον ομοεθνή του και όχι εκείνον δεν είχε εξήγηση. Η κατάθεση προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης που επισήμαναν ότι πρώτη φορά δίνεται τέτοια κατάθεση, ενώ αυτό σημειώθηκε και από τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Νωρίτερα, στην έναρξη της δίκης, και οι οκτώ κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η 27χρονη ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 26χρονου και ανέφερε ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό σε κανέναν, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει. 

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση και δεύτερου μάρτυρα, μετά την οποίαθα διακοπείγισ.την προσεχή Τρίτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.