fbpx

, Σάββατο
27 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν σήμερα τα 49 άτομα που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι 49 κατηγορούμενοι ηλικίας 19-30 ετών από τους οποίους οι 31 είναι άνδρες ενώ οι 18 γυναίκες, αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Χθες ο εισαγγελέας άσκησε και στους 49 ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας (ΑΠΘ) και για απείθεια στους 48 από τους 49, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Σχετικά με την κατηγορία περί όπλων και φωτοβολίδων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα κατά αγνώστων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Αυτή την ώρα έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονται φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους 49 συλληφθέντες καθώς και αστυνομικές δυνάμεις με τις οποίες υπήρξε μικροένταση καθώς τα συγκεντρωμένα άτομα ήθελαν μπουν στο δικαστικό Μέγαρο

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.