13:50, Τρίτη
04 Οκτωβρίου 2022

«Καμπάνα» στους οπαδούς της Μακάμπι για τους πυρσούς

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε πριν λίγη ώρα τους δέκα Ισραηλινούς οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ οι οποίοι συνελήφθησαν να έχουν κρύψει πυρσούς, κροτίδες και βεγγαλικά για να τα χρησιμοποιήσουν στον χθεσινό αγώνα με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Επέβαλε φυλάκιση 9 μηνών και χρηματική ποινή 300 ευρώ στον καθένα, με τριετή αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις απολογίες τους και οι δέκα κατηγορούμενοι ηλικίας 18 έως 35 χρόνων παραδέχτηκαν τις πράξεις τους υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν πως τα βεγγαλικά ήταν παράνομα.

Δεν δικαιολόγησαν όμως γιατί τα έκρυψαν στα εσώρουχά τους, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός που έκανε την έρευνα. Το δικαστήριο τους αθώωσε για παράβαση του αθλητικού νόμου. Άλλοι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι καθώς είναι ανήλικοι και θα δικαστούν σε αρμόδιο δικαστήριο.

Στην αίθουσα του Αυτοφώρου είχαν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, ενώ εντύπωση προκάλεσε το αίτημα της υπεράσπισης να μην παρακολουθήσουν τη δίκη δημοσιογράφοι, αίτημα που απορρίφτηκε από το δικαστήριο.