, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σιθωνία: Έπεσε η αυλαία στη διευθυντική ζωή της συγκατηγορουμένης του υπόδικου πρώην δημάρχου

Την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε το ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο για να εξετάσει την θέση σε προσωρινή αργία της συγκατηγορούμενης με τον πρώην δήμαρχο Σιθωνίας Ι. Τζίτζιο.

Η απόφαση πάρθηκε αυθημερόν που ήταν ένα ομόφωνο ναι στην αργία της πρώην διευθύντριας έως την εκδίκαση της υπόθεσης των υδρομέτρων από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Λίγο πολύ, ήταν αναμενόμενη η θετική απόφαση του Συμβουλίου, διότι ο φάκελος της υπόθεσης ήταν χοντρός και πολύ… βαρύς για την πρώην διευθύντρια.

Το παρασκήνιο της ημέρας όμως λέει, ότι μετά το πέρας στης συνεδρίασης του Συμβουλίου και την ανακοίνωση της απόφασης, η πρώην διευθύντρια και συγκατηγορούμενη του πρώην δημάρχου Ι. Τζίτζιου, κινήθηκε μαινόμενη προς την πολεοδομία του δήμου Σιθωνίας στον έτερο συγκατηγορούμενό της, δηλαδή τον διευθυντή της Πολεοδομίας του δήμου Σιθωνίας και ούτε λίγο ούτε πολύ του επιτέθηκε φραστικά γιατί δεν τέθηκε και ο ίδιος σε αργία αφού και αυτός είναι στους τρεις πρώτους κατηγορούμενους της υπόθεσης των υδρομέτρων! Η υπόθεση αρχίζει και παίρνει «διασκεδαστική» τροπή, διότι αν ισχύουν τα παραπάνω, μάλλον η πρώην διευθύντρια αδυνατεί να αντιληφθεί τη θέση της και να κρατήσει έστω την ενδεδειγμένη αξιοπρέπεια, αλλά αδυνατεί και να αντιληφθεί την αναπόφευκτη εξέλιξη των γεγονότων που είναι η εκδίκαση της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στη Νικήτη δε, που είναι η μεγάλη χαμένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, διότι αν και πρωτεύουσα του δήμου, δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα δημοτικό σύμβουλο, οι γνώμες του κόσμου στην πλειοψηφία συμφωνούν στο εξής απίστευτο: ξέρουμε τι είναι η πρώην διευθύντρια, ξέρουμε τι είναι ο πρώην δήμαρχος, ξέρουμε ότι είναι υπόδικοι σε τόσο σοβαρή υπόθεση, ξέρουμε ότι και οι δύο έχουν αποκτήσει περιουσία που δεν δικαιολογείται βάσει των δεδηλωμένων εισοδημάτων τους τα χρόνια που πέρασαν, όμως είναι «δικά μας παιδιά», τα παραβλέπουμε όλα και θυμώνουμε που σήμερα διοικούν τον δήμο «ξένοι»! Και λέγοντας «ξένοι», δεν είναι τίποτα άλλο παρά συμπολίτες τους, κάτοικοι των άλλων περιοχών του δήμου, πλην της Νικήτης!

Με άλλα λόγια, η διοίκηση του δήμου τα τελευταία είκοσι χρόνια είχε αναχθεί σε τοπικού επιπέδου «Νικήτης» ζήτημα, με αρχηγό φυσικά τον πρώην δήμαρχό τους, τον Ι. Τζίτζιο! Θυμάστε που είχαμε ξαναγράψει, ότι ο πρώην δήμαρχος εκτός από όλα τα άλλα είναι και διαφθορέας ψυχών; Αλήθεια, οι κάτοικοι της Νικήτης στην πλειοψηφία τους, αισθάνονται ακόμα ως αρχηγό τους τον υπόδικο πρώην δήμαρχο; Μήπως, αναρωτιέμαι, περιμένουν ότι θα ξεπεράσει τις περιπέτειες με τη δικαιοσύνη και θα επιστρέψει πάνω σε «άσπρο άλογο» νικητής στις επόμενες εκλογές; Αν πιστεύουν αυτά, πλανώνται οικτρά! Καλά θα κάνουν να κοιτάξουν την πραγματικότητα και να πάψουν να ποντάρουν σε ένα κατά τα άλλα «κουτσό άλογο», τον πρώην «δήμαρχο της καρδιάς τους» και νυν υπόδικο!

Υ.Γ. Και όσο για την πρώην διευθύντρια, γνωρίζουμε ότι έχει καταφύγει σε κάθε έννομο μέσο για να προσβάλει την απόφαση του νέου δημάρχου Σιθωνίας να την θέσει σε αργία. Όμως, ένα είναι σίγουρο: ότι απλώς αμύνεται με άσφαιρα! Αναμένουμε τις εξελίξεις για το μεγάλο δικαστήριο του Σεπτεμβρίου!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.