, Σάββατο
11 Μαΐου 2024

search icon search icon

Απεγνωσμένοι για μια σακούλα…λαχανικά!

mega Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης όπου από  τον συνωστισμό  τραυματίστηκε ένας πολίτης  για μια σακούλα λαχανικά! Πρωτοφανείς εικόνες  με πολίτες να σηκώνουν στριμωγμένοι τα χέρια ψηλά για λίγα φρούτα και λαχανικά!

 Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών είχαν στήσει τους πάγκους τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών, διεκδικώντας μείωση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

 Μοίραζαν δωρεάν οπωρολαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους  και τα τρόφιμα εξαντλήθηκαν γρήγορα.

 Μόλις οι πάγκοι άδειασαν, άνεργοι, συνταξιούχοι και άποροι συγκεντρώθηκαν έξω από ένα φορτηγό με τρόφιμα και σηκώνοντας τα χέρια τους ψηλά ζητούσαν απεγνωσμένα μία σακούλα με λαχανικά και φρούτα. Οι εικόνες κάνουν τον γύρω του κόσμου.

 Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ζητούν 50% μείωση της τιμής στο πετρέλαιο για τα αγροτικά μηχανήματα, μείωση των εισφορών στον ΕΛΓΑ και κατάργηση της υποχρεωτικής δήλωσης καλλιέργειας, μείωση ΦΠΑ από 23% σε 6% στα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, μείωση ΦΠΑ στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Μega

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.