Διαφωνίες για το αντίτιμο και τα εκλογικά τμήματα

neadimokratiaΜετά από έξι ώρες συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση την Τρίτη το μεσημέρι, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων κυρίως για το ύψος του αντιτίμου συμμετοχής και του διαχωρισμού παλιών και νέων μελών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σε εκκρεμότητα παραμένουν το ζήτημα των εκλογικών κέντρων, ο αριθμός των τμημάτων και το ύψος του αντιτίμου.
Αντίθετα συμφώνησαν οι χώροι που θα γίνουν εκλογικά κέντρα θα είναι κομματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι χώροι, εύκολα προσβάσιμοι για όλες τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα για το αντίτιμο, η εισήγηση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου ήταν να οριστεί στα 2 ευρώ.
Για τα εκλογικά κέντρα και τμήματα εκφράστηκαν δύο απόψεις και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Παπαμιμίκου ήταν μια ενδιάμεση λύση με μείωση κατά 20% σε σχέση με το 2009, περίπου 1250 κάλπες και 900 εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Παπαμιμίκος κάλεσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων μέχρι την Τρότη να βρουν κοινή συνισταμένη.