, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σταυρός και Ασπροβάλτα (ξανα) γίνονται δημοφιλείς(video)

volvi-thema-k
Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Μέρες του ένδοξου παρελθόντος φαίνεται πως αναβιώνουν στην τουριστική περιοχή του δήμου Βόλβης, με τις παραθαλάσσιες περιοχές του Σταυρού, της Ασπροβάλτας και των Βρασνών να αποκτούν ρόλο πρωταγωνιστή τη θερινή τουριστική περίοδο. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν γίνεται τυχαία, αφού οι χαμηλές τιμές σε σύγκριση με την εμπειρία ετών στον τουρισμό, οδηγούν αρκετές οικογένειες αλλά και νέους από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα στο να επιλέξουν τη συγκεκριμένη γωνιά στο Στρυμωνικό κόλπο για τις διακοπές τους.
Άλλωστε, η ακτή του Στρυμωνικού που βρίσκεται εντός των ορίων του νομού Θεσσαλονίκης και φυσικά του δήμου Βόλβης ήταν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Βαλκάνιους τουρίστες αλλά και στους επισκέπτες από την υπόλοιπη ανατολική Ευρώπη, που την επέλεγαν και την επιλέγουν για την παραθέριση τους. Πλέον, οι παραλίες που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη ξαναγίνονται δημοφιλείς, αφού είναι ιδιαίτερα φιλικές για τα χαμηλά βαλάντια. Εξάλλου, οι παραλίες της περιοχής προσφέρονται για τους λουόμενους, αφού για μια ακόμα χρονιά όλες βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που παρατηρούνται τόσο στην εστίαση όσο και στη διαμονή, έχουν κάνει την ακτογραμμή αυτή βόρεια της Θεσσαλονίκης έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους.
Δείτε το video και διαβάστε περισσότερα στην Karfitsa του Σαββάτου:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.