, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ούρηση: Ποιες γυναικείες συνήθειες είναι ανθυγιεινές;

Συχνή είναι η υιοθέτηση από τις γυναίκες ανθυγιεινών συνηθειών κατά την ούρηση, οι περισσότερες από τις οποίες πηγάζουν από τη λανθασμένη εντύπωση που έχουν για τα προβλήματα που αφορούν στην ουροδόχο κύστη. Όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, για παράδειγμα, αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή με τη λεκάνη της τουαλέτας και εφευρίσκουν διάφορες στάσεις ούρησης αντί της ενδεδειγμένης. Αυτές οι ακατάλληλες συμπεριφορές έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία της ουροδόχου κύστης και για την αποφυγή τους θα πρέπει αφενός να εφαρμοστούν παρεμβάσεις και αφετέρου οι ενδιαφερόμενες να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα συντελέσουν στο να αποφεύγουν την εμφάνιση διαφόρων παθήσεων.
«Μια υγιής ουροδόχος κύστη αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια θεμελιώδη αρχή για ποιοτική ζωή. Η υγεία της επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτιστικών κανόνων, καθώς και της κανονικής ή ανώμαλης φυσιολογίας, που παίζει σημαντικό ρόλο στην εκκένωσή της», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, χειρουργός ουρολόγος Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office.
Μια αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Τμήματος Ουρολογικής Χειρουργικής του Vanderbilt University Medical Center, στο Τεννεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέτασε ποιες είναι αυτές και πώς σχετίζονται με την καλή λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Η υπόθεσή τους ήταν ότι οι γυναίκες με αναγνωρισμένα προβλήματα στην ουροδόχο κύστη θα ανέφεραν συγκεκριμένες συμπεριφορές υγιεινής, σε αντίθεση με τις γυναίκες χωρίς τέτοιου είδους προβλήματα.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.