, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δείτε την παρέμβαση αντιεξουσιαστών υπέρ Κουφοντίνα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το video από την παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αντιεξουσιαστές και στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Όπως έγινε γνωστό, κατά τις 9.30 το πρωί, τα συγκεκριμένα άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου απ’ όπου πέταξαν τα τρικάκια, με συνθήματα υπέρ του πολυ-ισοβίτη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ επιχείρησαν να κρεμάσουν και πανό. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Σε ανάρτησή της, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης αναφέρει:
Από τις 2/5/2019 ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο από τον νόμο δικαίωμά του σε τακτικές άδειες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική με άμεσο κίνδυνο για πολυοργανική ανεπάρκεια και κατά συνέπεια για τη ζωή του.
Σήμερα Τρίτη 21/5 θα συζητηθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πότε θα εγκριθεί ή όχι η άδειά του.
Σήμερα Τρίτη 21/5 μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας την άμεση χορήγηση άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.
Έγιναν προσαγωγές 4 συντρόφων που μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης σύμφωνα με το άρθρο 334 παράγραφος 3.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.