, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

 
του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ ΔΑΓΚΑΝΕΣ της Αριστερής παρένθεσης εναντίον όλων αδιακρίτως των πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από τους δήμιους της Τρόικας, ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία του νέου αυτοματοποιημένου συστήματος υψηλής τεχνολογίας, που άρχισε ήδη να παρακολουθεί όλους τους οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, με σκοπό κατ’ αρχάς το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών τους! Θα μου πείτε τώρα “μα, είναι ηλίθιοι;” Πως δηλαδή, ένας που χρωστάει αν του μπλοκάρεις τον λογαριασμό θα μπορέσει να πληρώσει; Πως θα ζήσει την οικογένειά του χωρίς χρήματα; Όσοι- ειδικά επαγγελματίες- έρχονται αντιμέτωποι με τα αναγκαστικά αυτά εισπρακτικά μέτρα, ουσιαστικά βγαίνουν εκτός αγοράς και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε…12 δόσεις (!) Η ΓΓΔΕ ήδη έχει επιβάλει τα αναγκαστικά μέτρα σε 770.000 οφειλέτες και σκοπεύει μέχρι το τέλος του χρόνου να προχωρήσει σε τουλάχιστον 100.000 ακόμη. Δηλαδή, οδηγούν την ήδη δραματική οικονομική κατάσταση των Ελλήνων στα άκρα και σε λίγο θα το δείτε, θα βιώνουμε όλοι το αληθινό σκληρό πρόσωπο του ΔΝΤ και της Ευρώπης. Μιλάμε για την εφαρμογή μιας απίστευτης και προσχεδιασμένης επίθεσης, που θα οδηγήσει εκατομμύρια οφειλετών στην απόγνωση και στην καταστροφή! Τα πράγματα όπως δείχνουν, δυστυχώς οδεύουν ολοταχώς σε κοινωνική αναταραχή και σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Εδώ είμαστε και θα το δούμε… Αν η οργή του Έλληνα ξεσπάσει- είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί αυτό- θα τους πάρει και θα τους σηκώσει (!) και τους “θεσμούς” και το ευρώ και τους λαθρομετανάστες που μας φόρτωσαν και όλο τους το μπάχαλο που λέγεται… Ενωμένη Ευρώπη!
ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ… Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν γονατίσει, γιατί χρωστούν στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης βαριάς υπερφορολόγησης, των χαρατσιών και της βάναυσης λεηλασίας των εισοδημάτων τους. Ο κατάλογος των οφειλετών του Δημοσίου, που ήδη φιλοξενεί τον μισό πληθυσμό της χώρας, κάθε μήνα αυξάνεται κατά 1,5 δισ. ευρώ. Οι αυτοκτονίες των συμπολιτών μας που δεν άντεξαν το βάρος “θάβονται” ή “δεν υπάρχουν” στα δελτία ειδήσεων, την ίδια ώρα που σκανδαλωδώς ένα άλλο “Κράτος Δικαίου” αποφασίζει για την αποπληρωμή χρεών 500 εκ. ευρώ (!) τριών μόνον Δήμων της χώρας σε 2.129 χρόνια! Ναι! Σωστά διαβάσατε! Οι Δήμοι Αμαρουσίου, Φυλής και Πειραιά χρωστούν το τερατώδες ποσό των 500 εκ. ευρώ και αποφασίσθηκε να το πληρώσουν σε 2.129 χρόνια! Εσύ φουκαρά Έλληνα πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ, την Εφορία και ότι άλλο σε φόρτωσαν παράνομα και αντισυνταγματικά και αν σε πιάσουν να χρωστάς έστω ένα πεντακοσάρικο, τότε σου κατάσχουν τον τραπεζικό λογαριασμό σου, το σπίτι σου ή ότι άλλο σου απέμεινε!
ΠΑΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και κανείς δεν πιστεύει ότι η κατάσταση είναι πλέον αναστρέψιμη. Η φοροδοτική ικανότητα όλων εξαντλείται πλέον τάχιστα και η χώρα απειλείται ξανά με πλήρη οικονομική κατάρρευση. Οι τράπεζες προαναγγέλλουν ότι θα χρειασθούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και οι θεσμοί “δείχνουν” τις μπλοκαρισμένες καταθέσεις (bale in) των Ελλήνων! Οι δανειστές απαιτούν τα “κόκκινα δάνεια” να δοθούν στα δικά τους αρπαχτικά! Οι οφειλές των πολιτών μόνον προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 3 δις και προς το Δημόσιο τα 95 δις (!) Tα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων έχουν καταρρεύσει και πολλοί πιστεύουν ότι πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων! Τι θα γίνει αν συμβεί κάποιο “ατύχημα” που θα μας οδηγήσει στην πλήρη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία; Καλύτερα, ας μην το σκεφτόμαστε…
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ αντί να μειώνεται μεγαλώνει… Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρά τις αποχωρήσεις χιλιάδων σε συνταξιοδότηση, οι αριθμοί και το κόστος των Δημοσίων Υπαλλήλων κάθε χρόνο ανεβαίνουν! Δαπανούμε 15 δις ευρώ ετησίως για τη μισθοδοσία των δημοσίων λειτουργών μας και σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αυτό αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ κατατάσσοντας την Ελλάδα στην έκτη θέση ανάμεσα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες! Η σπατάλη δηλαδή συνεχίζεται και η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας προ ημερών, ότι ξοδεύτηκαν από την αρχή του χρόνου ως σήμερα επιπλέον 7 δις ευρώ για αμοιβές κυβερνητικών υπαλλήλων Υπουργείων κλπ. υποδηλώνει δυστυχώς ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Μας το λένε ξανά οι “θεσμοί” και ζητούν μαζικές απολύσεις και κλείσιμο όλων των Οργανισμών “φαντάσματα” του Δημοσίου. Όσο συντηρείται αυτό το τέρας του Δημοσίου που δημιούργησαν οι κομματικοί στρατοί των κυβερνήσεων όλων των ετών, τα πράγματα θα πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο. Με το να εξοντώνεις την ιδιωτική οικονομία με φόρους και εισφορές για να συντηρείς αυτό το δημόσιο παρασιτικό σύστημα, είναι σαν να κόβεις τις ρίζες από ένα ήδη άρρωστο δένδρο, για να μην πειράξεις τα κλαδιά που περισσεύουν… Μοιραία, όλο το δέντρο θα ξεραθεί!
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.