, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τεράστια προβλήματα υδροδότησης στο Πευκοχώρι- Τι λέει ο δήμαρχος

Της Έλενας Καραβασίλη
Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται τα προβλήματα υδροδότησης στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τους τουρίστες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε… απόγνωση. Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες τουριστών που νοικιάζουν δωμάτια στο Πευκοχώρι είναι έντονα, καθώς πολλά καταλύματα μένουν χωρίς νερό από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το βράδυ, ενώ λιγότερο έντονο είναι το πρόβλημα κατά τις πρωινές ώρες.
Όπως δήλωσε στο Karfitsa.gr ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλειος Κυρίτσης: «εκτός από το Πευκοχώρι, πρόβλημα υδροδότησης σημειώθηκε και στο Ποσείδι, όπου υπήρχε βλάβη και της ΔΕΗ. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και μέχρι το βράδυ πιστεύω πως όλα τα σπίτια θα έχουν νερό, πιθανώς να υπάρξουν μικρές καθυστερήσεις στην υδροδότηση σπιτιών που βρίσκονται ψηλά». Ο κ. Κυρίτσης εξήγησε πως η υπερκατανάλωση είναι αυτή που δημιουργεί το πρόβλημα υδροδότησης στο Πευκοχώρι, ενώ δε έχουν σημειωθεί ζητήματα σε άλλες περιοχές του δήμου του. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στέλνουμε περισσότερο νερό στη δεξαμενή, αλλά η κατανάλωση είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε βγάλει ανακοίνωση για τον περιορισμό της κατανάλωσης και θέλουμε να δούμε τι δραστικά μέτρα θα πάρουμε, για το επόμενο καλοκαίρι. Ένα από αυτά, είναι η απαγόρευση της άρδευσης για οικιακή χρήση, έτσι ώστε να εφαρμοστεί του χρόνου σωστά».
Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, «λόγω της υπερκατανάλωσης του νερού, όχι λόγω βλαβών και  ειδικότερα εξαιτίας του καύσωνα και της ταυτόχρονης πτώσης της στάθμης σε μεγάλο βαθμό των γεωτρήσεων του Δήμου Κασσάνδρας, έχουμε ως αποτέλεσμα την αδυναμία συνεχούς υδροδότησης σε πολλούς οικισμούς του Δήμου μας. Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε όπως κάνετε χρήση νερού αποκλειστικά και μόνο για ύδρευση και προσωπική υγιεινή και όχι για πότισμα κήπων, γκαζόν, πλύσιμο δρόμων, αυτοκινήτων, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι οι καταναλωτές».
Ο δήμαρχος Κασσάνδρας σημειώνει πως για την ώρα δεν υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα. «Έχουμε περιορίσει όλες τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν άλλα χωριά, προκειμένου να πηγαίνουν στο Πευκοχώρι, όμως η δυνατότητα του δικτύου είναι ορισμένη. Τα περισσότερα τμήματα βέβαια του χωριού έχουν αρκετές ώρες τη μέρα νερό. Υπάρχουν κάποια θέματα σε περιοχές που είναι σε υψόμετρο, εκεί το πρόβλημα είναι εντονότερο», καταλήγει ο κ. Κυρίτσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.