, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Δ. Θεσσαλονίκης: Ο Ζ. Ζούπης μίλησε στον Γ. Πρετεντέρη για την δημοσκόπηση της Karfitsa

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με τη μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη Karfitsa σχετικά με την πρόθεση ψήφου στον δήμο Θεσσαλονίκης, έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρώτου Θέματος» ο πολιτικός αναλυτής και υπεύθυνος ερευνών της εταιρίας Opinion Poll (που διεξήγαγε την έρευνα), Ζαχαρίας Ζούπης.
Ο κ. Ζούπης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε στην έρευνα που έγινε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Όπως τόνισε, το εν λόγω δημοσκοπικό εύρημα δεν ήταν μεμονωμένο. Αντιθέτως, από τον Δεκέμβριο που διεξάγονται δημοσκοπήσεις, η κ. Νοτοπούλου βρίσκεται πάνω κάτω σε αντίστοιχα ποσοστά.

Ερωτηθείς για το αν θα κατέβουν τελικά στις εκλογές όλοι οι υποψήφιοι που έχουν ανακοινώσει τη σχετική πρόθεσή τους, ο κ. Ζούπης εκτίμησε πως τώρα που πλησιάζουμε στην σχετική ευθεία, το «χάος» που υπάρχει δεν θα συνεχιστεί. «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι θα αναζητήσουν συμμαχίες με τα μεγαλύτερα σχήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με ένα άλλο εύρημα της δημοσκόπησης –τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης– ο κ. Ζούπης απάντησε στη σχετική ερώτηση του Γ. Πρετεντέρη πως αντίστοιχη πτώση του κυβερνόντος κόμματος καταγράφεται και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κάτι που σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάρρευση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη στη Β. Ελλάδα σε σχέση με τον πανελλήνιο μέσον όρο. «Τον Σεπτέμβριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης είχε 35,8%. Υπάρχει κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς συμπαρασύρει και τη Νοτοπούλου», σημείωσε ο κ. Ζούπης.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Ζαχαρία Ζούπη στον Γιάννη Πρετεντέρη και στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» από το 40.30 έως το 47.00 του ακουστικού αρχείου.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.